VEGED'TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ
Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) tarafından Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda 16 Haziran 2022 Perşembe akşamı Halk Oyunları gösterisi düzenlendi.
Kurulduğu 2010 yılından bu yana ilçemizde eğitim, sosyal ve kültürel alanlarında yurt içi ve yurt dışında birçok faaliyette bulunan Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Türk Halk Oyunları Topluluğu geçtiğimiz Perşembe akşamı Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezinde bir gösteri gerçekleştirdi.
Türk Halk Oyunlarını öğrenme ve yaygınlaştırmaya gönül vermiş farklı mesleklerden 40 oyuncunun yer aldığı topluluk, Türk Halk Oyunları antrenörleri Fatih Yazıcı ve İsmail Serkan Kesimoğlu’nun yönetiminde Samsun, Zeybek, Bitlis, Semah, Trabzon gibi ülkemizin pek çok yöresine ait geleneksel oyunları seyirciyle buluşturdu.
Dernek üyesi Cumhuriyet Ortaokulu Beden eğitimi öğretmeni Çiğdem Özyürek’in hazırladığı yıldız grup Kafkas Halk Dansları gösterisi de gecede yer aldı. Müzik topluluğunun da türkülerle renk kattığı Türk Halk Oyunları gecesine seyircinin ilgisi yüksekti.
Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Rahmi Günindi, dernek faaliyetlerine katkılarından dolayı Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata’ya ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kaya’ya plaket takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.
Vezirköprü Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sadık EDİS ise yaptığı konuşmada; ‘İlçemizde kültür ve sanatı yükselten tüm eğitimci ve katılımcı hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere kültürler arası yolculuğa çıkaran, VEGED Halk Oyunları Topluluğu ekibi, Belediye Kültür Merkezimizde gerçekleştirdikleri gösteride, bizlere muhteşem bir akşam yaşattılar. VEGED dernek başkanı Rahmi Günindi hocamız, Veged halk oyunları topluluğunun eğitimci hocaları, Fatih Yazıcı ve İsmail Kesimoğlu'nu ve tüm ekibi gönülden kutluyorum.’ Dedi.
Gösterim: 455